25 Ağustos 2012 Cumartesi

Yiyecekleri Sağlıklı Saklamanın Yolları

Sıcak yaz günlerinde mutfak ya da kilerde istemediğiniz canlıların uçuşmasını ve kuru gıdalarınızın zarar görmesini önlemek için, sağlıklı saklama koşulları uygulamalısınız.
ETRAFTA UÇUŞAN CANLILAREğer mutfakta uçuşan küçük canlılar görürseniz kavanozları gözden geçirmenin zamanı gelmiş demektir. Özellikle pirinç, makarna, bisküvi ve kuru baklagillerin içinde oluşan bu canlılar? kanatlanıncaya kadar fark etmezsiniz ama kavanoz içinde pek çok yumurta bırakabilirler. Bunlardan kurtulmanın tek yolu tüm kiler dolabınızı boşlatmak ve en ince köşeye ve raf altlarına kadar iyice temizlemek. Ancak yeniden yerleştirirken tüm kavanozları gözden geçirerek kapakları gevşeyen ve içi koku yapanları da yıkamanızı öneriyoruz. Özellikle bakliyat ve tahılları vakumlu kavanozlarda saklarsanız kendi içinde böceklenseler bile kavanoz kapağından çıkamadıklarından diğer ürünlere zarar veremezler. BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?1. Kiler dolabınızı temizlemek için güve kovucu ve böcek ilaçları kullanmak doğru bir uygulama olmaz. Bu maddeler zehirli olduğundan yiyeceklere zarar verir. Bunun yerine aktarlarda bulabileceğiniz doğal ve keskin kokulu ilaçları tercih edebilirsiniz. 2. Yiyeceklerinizi böceklerden arındırmak için sadece dolap içlerini değil tüm duvar ve yerleri de iyice temizlemeniz gerekiyor. Çünkü bu canlılar yumurtalarını küçücük yiyecek artıklarının bile üstüne bırakabiliyorlar. 3. Eğer böceklenme geniş bir alana yayıldıysa kuru çiçekleriniz dahi böceklenme yapabilir. 4. Böceklenmenin en sık görüldüğü zaman yaz aylarıdır. Bu yüzden yiyeceklerinizi daha çok buzdolabında saklamaya özen gösterin. Ayrıca fazla erzakları derin dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz.MYNET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder